Fairfax House Kitchen Renovation Ottawa




Back to the Banquette



The old kitchen was constrained by its banquette which made the space feel more cramped than it was. Shifting the banquette to the center transforms the whole atmosphere. Here the sleek new banquette attains grander views to the windows, allowing for a brighter area.

The lowered ceiling accommodating an air conditioning unit over the island further enhances the reflected light from the windows to allow the kitchen to truly shine.


Glass backsplash tile sets the stage for culinary pursuits on the 30" induction cook top and 12" wok gas burner while the powerful kitchen fan controls air flow. An articulated faucet discreetly tucks under the fan to make filling a pot of water on the cook top a breeze. The thick butcher's block top caps off the island differentiating itself from the other counters.

Additional drawers under the seating area to allow for extra storage to help keep the space looking pristine. Going back to a Banquette-centric design creates a more open and communal experience in this grand kitchen.


Energy saving appliances and dimmers were incorporated into this space along with green foam insulation materials in the walls.

Book Appointment
>
Ask Paul
>